Friday 7 March 2008

Toyota TF108 uradno predstavljena

Köln - Toyota je danes v Kölnu uradno predstavila dirkalnik za sezono 2008, ki nosi ime TF108.

Toyota je danes kot tretje moštvo formule 1 (za Ferrarijem in McLaren Mercedsom) uradno predstavila dirkalnik za sezono 2008. Bolid, ki nosi ime TF108, se dokaj razlikuje od predhodnika. Najbolj opazne spremembe so na pokrovu motorja, novo pa je tudi sprednje krilce, kjer je Toyota posnemala rešitev McLaren Mercedesa in uporabila lok, ki se razteza nad krilcem. Inženirji so dali poseben povdarek aerodinamiki, ki je bila šibka točka v minuli sezoni. Daljša je tudi medosna razdalja. Novi dirkalnik bo prvič zapeljal na stezo naslednji teden v Jerezu.

Moštvo je prav tako uradno predstavilo oba dirkača: Jarnu Trulliju se je pridružil Nemec Timo Glock, ki je v moštvu zamenjal Ralfa Schumacherja. Na predstavitvi je bil navzoč tudi novi testni dirkač moštva, Kamui Kobayashi.

»Naš glavni clij je sredinska stopnička na podiumu. Želimo čim prej zmagati - zaradi tega smo tudi v formuli 1. Z rezultati v sezoni 2007 nismo bili zadovoljni, zato mora biti naš cilj v sezoni 2008 redno uvrščanje med dobitnike točk, tu in tam pa se želimo prebiti tudi na stopničke. Našim dirkačem moramo zato ponuditi dirkalnik, ki bo dovolj dober za to,« je na predstavitvi dejal Tadashi Yamashina, vodja moštva.

Moštvo formule 1 je domnevno dobilo ultimat: če ne bo uspehov do konca leta 2009, bi se lahko Toyota umaknila iz formule 1. Glede na to, da moštvo Williamsu dobavlja motorje, bi to lahko pomenilo, da bo del sredstev Toyota investirala v Williamsov uspeh.

Vir: kilk

Slike Toyotae TF108:
____
slika 1: Toyota TF108 spredaj
slika 2: Toyota TF108 zadaj

____
slika 1: Toyota TF108 stran
slika 2: Toyota TF108 starn

____
slika 1: Toyota TF108 motor
slika 2: Toyota TF108 motor

____
slika 1: Toyota TF108 motor

____
slika 1: Toyota TF108 volan
slika 2: Toyota TF108 volan

0 comments:

To niso vse objave, in če pogledate v Arhiv objav (Blog Archive) jih boste videli še mnogo več. Poglejte si tudi Labels oz. uporabite možnost iskanja in najdite kar si zaželite!!