Friday 7 March 2008

Red Bull v Jerezu predstavil RB4

Jerez - Red Bull Racing je danes brez velikega pompa ob robu testiranj v španskem Jerezu predstavil dirkalnik za sezono 2008, z imenom RB4, s katerim se moštvo želi še bolj približati samemu vrhu.

Red Bull Racing je ob robu testiranj v španskem Jerezu danes zjutraj predstavil novi dirkalnik RB4, sama predstavitev pa je potekala zelo skromno. Mehaniki so novi dirkalnik pripeljali iz boksov, nakar sta oba dirkača moštva, David Coulthard in Mark Webber, veselo pozirala fotografom.

Pri novemu dirkalniku gre za evolucijo, kar je mogoče tudi takoj opaziti, saj se RB4 ne razlikuje bistveno od predhodnika. Najbolj opazno je novo sprednje krilce, kjer je Red Bull uporabil podoben koncept kot McLaren Mercedes. Pri novem dirkalniku se je moštvo osredotočilo na slabosti, ki so se pojavile pri predhodniku - v prvi vrsti je to zanesljivost, Renaultov motor je sedaj bolje integriran, na novo je predelana tudi razporeditev teže. Spremembe so opazne tudi na stranskem delu dirkalnika, ki je bolj razčlenjen, pa tudi zadek oziroma pokrov motorja je nekoliko spremenjen.

Seveda ima tudi RB4 vgrajeno standardno elektroniko (MES) in menjanik, ki mora prestati štiri dirke. Moštvo je tudi sporočilo, da je novi testni dirkač postal Sebastian Buemi. Buemi je že lani testiral za moštvo iz Milton Keynesa.

Takoj po predstavitvi je sledil tudi »rolluot« oziroma prvi izvoz dirkanika na stezo.

Vir: klik

Slike novega Red Bull RB4 dirkalnika
_____
slika 1: Red Bull RB4 David Coulthard
slika 2: Red Bull RB4 Mark Webber

_____
slika 1: David Coulthard in Mark Webber v ozadju Red Bull RB4
slika 2: Red Bull RB4 David Coulthard in Mark Webber

_____
slika 1: Red Bull RB4 David Coulthard in Mark Webber
slika 2: Red Bull RB4 David Coulthard in Mark Webber

_____
slika 1: Red Bull RB4 David Coulthard
slika 2: Red Bull RB4 David Coulthard

_____
slika 1: Red Bull RB4 David Coulthard
slika 2: Red Bull RB4 David Coulthard

0 comments:

To niso vse objave, in če pogledate v Arhiv objav (Blog Archive) jih boste videli še mnogo več. Poglejte si tudi Labels oz. uporabite možnost iskanja in najdite kar si zaželite!!