Friday 7 March 2008

Predstavitev novega BMW Sauber F1.08 dirkalnika

München - Moštvo BMW Sauber je danes v Münchnu predstavilo dirkalnik za sezono, ki nosi ime F1.08.

Moštvo BMW Sauber je v Münchnu predstavilo novi dirkalnik F1.08, s katerim želi nadgraditi dobre predstave iz minule sezone in priti do prve zmage. Na predstavitvi sta bila poleg obeh dirkačev moštva, Nicka Heidfelda in Roberta Kubice, prisotna tudi tehnični direktor Willy Rampf ter vodja moštva, dr. Mario Theissen. Testnega dirkača moštvo še uradno nima, čeprav naj bi to sezono testne naloge domnevno opravljala kar dva mladeniča: Marko Asmer in Javier Villa. Uradna objava naj bi sledila do konca meseca.

Dirkalnik F1.08 se dokaj razlikuje od predhodnika F1.07. Zasnova novega dirkalnika se je pričela maja 2007, najbolj opazna sprememba se skriva na sprednjem delu dirkanika. Opazno je novo sprednje krilce, pa tudi nos dirkalnika je nekoliko drugačen, spremembe pa so opazne tudi na stranskem delu dirkalnika. Enako kot Ferrari in McLaren je tudi BMW Sauber na novem dirkalniku vključil kar nekaj dodatnih krilc.

»Tole je najlepši dirkalnik formule 1, ki sem ga kdaj videl, čeprav to nič ne pomeni,« je dejal Nick Heidfeld in dodal: »Težko bo, kajti moštvi pred nami sta najmočnejši in tudi najbolj izkušeni ter sta med zimskim premorom zagotovo naredili velik korak naprej. Torej moramo še hitreje razvijati dirkalnik kot moštvi pred nami. « Heidfeld je ciljal na Ferrari in McLaren Mercedes, saj sta bili obe moštvi v lanski sezoni korak pred BMW Sauberjem.

»Kako dobri smo v primerjavi z ostalimi moštvi, bomo videli šele v Melbournu. Razširjeni resursi so nam pomagali pri razvoju boljšega dirkanika, kajti po eni strani smo lahkov sezoni 2007 uporabljali F1.07 na dirkah , po drugistrani pa smo lahko zelo hitro pričeli z razvojem F1.08. To bi se lahko razvilo v naš prid,« je dejal tehinčni direktor moštva Willy Rampf, ki je ciljaj na dejstvo, da je bil lanski dirkalnik tako konkurenčen, da se je moštvo hitro zasidralo na tretjem mestu med moštvi in tako lahko pričelo z razvojem dirkalnika F1.08, saj je bil zaostanek za Ferrarijem in McLarenom prevelik, prednost pred ostalimi moštvi pa je bila opazna.

vir: klik

Slike novega BMW Sauber F1.08 dirkalnika
____



____

____

____

0 comments:

To niso vse objave, in če pogledate v Arhiv objav (Blog Archive) jih boste videli še mnogo več. Poglejte si tudi Labels oz. uporabite možnost iskanja in najdite kar si zaželite!!