Sunday 16 March 2008

Na prvi dirki formule ena v Melbournu je zmagal Lewis Hamilton, drugi je bil Heidfeld, tretji pa Rosberg

Na uvodni dirki formuli ena je zmagal maldi Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) . Na stopničke pa sta stopila še Nick Heidfeld (BMW-Sauber) in Nico Rosberg (WilliamsWilliams-Toyota), ki se je na stopničke uvrstil prvič v karieri.

Na razburljivi dirki, ki jo je do konca pripeljalo le sedem dirkačev, je Britanec vodil od začetka do konca. Svojo moč je pokazal že v kvalifikacijah, ko je osvojil najboljši startni položaj, nato pa je odlično opravil tudi s dirko, saj je brez večjih težav nadzoroval tekmece za seboj.

Dirka je spominjala na pravo akcijsko dramo, saj so se prekinitve in odstopi vrstili kot po tekočem traku. Varnostni avto je na stezo zapeljal kar trikrat. Prvič že v uvodnem krogu, ko je driko končalo pet dirkalnikov. Drugič je posredoval v 25. krogu ob nesreči Felipe Masse (Ferrari) in Davida Coultharda (Red Bull-Renault). Za Škota je bilo trčenje usodno, saj je dirko s tem končal. Tretjič pa je varnostni avto posredoval v 44. krogu, ko je Timo Glock (Toyota) zletel s steze in se ustavil ob zaščitni ogradi, na srečo pa je lahko sam zapustil dirkalnik.

Dirka pa se je klavrno končala tudi za aktualnega svetovnega prvaka Kimija Raikkonena (Ferrari), ki ni pripeljal do konca. V 55. krogu mu je odpovedal motor in peš se je odpravil v bokse. Zaradi diskvalifikacije Brazilca Rubensa Barrichella (Honda), ker je med deset sekundnim postankom v boksih prevozil rdečo luč, je Finec napredoval na osmo mesto in s tem le prišel do ene točke.

0 comments:

To niso vse objave, in če pogledate v Arhiv objav (Blog Archive) jih boste videli še mnogo več. Poglejte si tudi Labels oz. uporabite možnost iskanja in najdite kar si zaželite!!