Friday 7 March 2008

Renault R28 predstavljen v Parizu

Pariz - Moštvo Renault F1 je v Parizu uradno predstavilo dirkače in dirkalnik R28, s katerim se želi v prihajajoči sezoni s pomočjo Fernanda Alonsa ponovno povzpeti na vrh.

Renault je danes v Parizu predstavil dirkače in novi dirkalnik za sezono 2008. Z novim bolidom, ki se imenuje R28, ter povratnikom Fernandom Alonsom se želi moštvo po slabi lanski sezoni ponovno povzpeti na vrh.

Dirkalnik R28 ima že za seboj testiranja v Valencii, barva dirkalnika pa ostaja nespremenjena, saj ING ostaja glavni sponzor moštva. Dirkalnik ima novo sprednje krilce, spremembe pa so opazne tudi na stranskem delu dirkalnika, pokrovu motorja ter zadnjem krilcu.

Nova sta dirkača: Heikkija Kovalainena in Giancarla Fisichello sta zamenjala dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso, ki se po letu dni pri McLaren Mercedesu vrača k moštvu, s katerim je dosegal svoje največje uspehe, ter Nelson Piquet Jr., ki se je lani kalil kot testni dirkač moštva. Piquta Jr. bosta nasledila Francoz Romain Grosjean in Brazilec Lucas di Grassi, ki je bil nekoliko nepričakovano predstavljen kot testni in rezervni dirkač moštva.

»Menim, da imamo dober dirkalnik, kajti razvoj dirkalnika R27 je bil ustavljen junija lani, tako da je lahko bila vsa pozornost usmerjena v razvoj novega dirkalnika,« je dejal Alonso na uradni predstavitvi, vodja moštva, Flavio Briatore, pa je dodal: »Okrepili smo našo tehnično strukturo, povečali proračun za 30 milijonov evrov in zaposlili Fernanda z namenom, da že leta 2008 zmagujemo na dirkah.«

Nova sezona se prične 16. marca v Melbournu, med 1. in 3. februarjem pa bodo moštva formule 1 znova testirala, tokrat v Barceloni.

Vir: klik

Slike novega Renault R28

slika 1: Renault R28 Fernando Alonso, Piqut Jr., Romain Grosjean in Lucas di Grassi,
slika 2: Renault R28 Fernando Alonso, Piqut Jr.


slika 1: Piqut Jr., Flavio Briatore, Fernando Alonso

0 comments:

To niso vse objave, in če pogledate v Arhiv objav (Blog Archive) jih boste videli še mnogo več. Poglejte si tudi Labels oz. uporabite možnost iskanja in najdite kar si zaželite!!