Friday 7 March 2008

Force India s predstavitvijo novega dirkalnika

Mumbai - Moštvo Force India je danes v Mumbaiju predstavilo novi dirkalnik in dirkače za sezono 2008.

Moštvo Force India je danes v indijskem Mumbaiju predstavilo novi dirkalnik in dirkače za sezono 2008. Dokaj spektakularna predstavitev se je sicer pričela z rahlo zamudo, uvodna beseda pa je pripadla solastniku moštva, dr. Vijayu Mallyi.

»To moštvo želimo narediti uspešno, naš narod pa ponosen. Skupaj z družino Mol lahko dam moštvu ponudim izboljšane človeške, finančne in tehnične resurse. Prišel je čas, ko se bo moštvo Force India nenehno razvijalo naprej. Stojim za svojo obljubo, da bo na Veliki nagradi Indije leta 2010 na stopničkah stal dirkač moštva Force India, pa čeprav bo potrebno veliko krvi, znoja in solz,« je dejal Mallya, ki se je hkrati zahvalil družini Mol za soglasje k imenu moštva ter izrazil upanje, da bo nekoč motošport v Indiji enako priljubljen kot kriket.

Novi dirkalnik, ki se bo imenoval VJM-01, ima novo sprednje krilce, ki je enako kot pri večini moštev sestavljeno iz dveh delov, sicer pa ni večjih revolucionarnih sprememb, čeprav na predstavitvi še ni bila prikazana dokočna verzija novega dirkalnika, ki se bo do Melbourna še spremenila. Lakiranje novega dirkalnika je nekoliko drugačno, prevladujeta pa bela in zlata barva. Sredi sezone naj bi sledila B-verzija dirkalnika, kar je ustaljena praksa tehničnega direktorja, Mikea Gascoyna.

Moštvo je predstavilo tudi dirkače za sezono 2008: novi moštveni kolega Adriana Sutila je veteran Giancarlo Fisichella, ki naj bi moštvu pomagal s svojimi bogatimi izkušnjami ter predstavljal dodaten izziv za Sutila. Testni dirkač moštva v sezoni 2008 bo Italijan Vitantonio Liuzzi, ki je lani dirkal za moštvo Toro Rosso.

Novi dirkalnik bo prvič na stezo zapeljal 25. februarja, ko bo moštvo testiralo v Barceloni.

Vir: klik


Slike dirkalnika Force India VJM-01
_____
slika 1: Force India VJM-01 spredaj
slika 2: Force India VJM-01 bok

_____
slika 1: Force India VJM-01 bok
slika 2: Force India VJM-01 nos dirkalnika

_____
slika 1: Force India VJM-01
slika 2: Force India VJM-01 zadnje krilo


_____
slika 1: Force India VJM-01 Kingfisher
slika 2: Force India VJM-01 zadek


_____
slika 1: Force India VJM-01
slika 2: Force India VJM-01 Adrian Sutil, Giancarlo Fisichella in Vitantonio Liuzzi

0 comments:

To niso vse objave, in če pogledate v Arhiv objav (Blog Archive) jih boste videli še mnogo več. Poglejte si tudi Labels oz. uporabite možnost iskanja in najdite kar si zaželite!!