Friday 7 March 2008

Predstavitev McLaren Mercedes MP4-23 v Stuttgartu

Stuttgart - McLaren Mercedes je danes v Stuttgartu predstavil novi dirkalnik MP4-23, s katerim si v sezoni 2008 obeta naskok na sam vrh.

Po Ferrariju, ki je svoj dirkalnik F2008 predstavil včeraj, je danes tudi McLaren Mercedes javnosti na ogled postavil novi bolid za prihajajočo sezono. Dirkalnik z imenom MP4-23 je bil javnosti in novinarjem razkrit v Mercedesovem muzeju, sama predstavitev pa je bila bistveno bolj skromna kot lanska, ko je McLaren izvedel tridnevno predstavitev v Valenciji, ki je moštvo domnevno stala kar deset milijonov evrov.

MP4-23 se optično ne razlikuje preveč od predhonika, saj gre za evolucijo lanskega dirkalnika, kljub temu pa je moč opaziti nekaj sprememb. Medosna razdalja je večja, nos dirkalnika je nekoliko bolj raven, stranski in zadnji del dirkalnika je bolj dodelan in kompakten, rahlo pa je spremenjeno tudi sprednje krilce, ki na predstavitvi ni imelo pritrjenega dodatnega profila (loka nad krilcem). McLarnovi inženirji so delali tudi na razporeditvi teže, seveda pa to ni končni izgled dirkalnika, saj bo do prve dirke v Melbournu sledilo še kar nekaj novih aerodinamičnih delov. Seveda je tudi MP4-23 opremeljen z standardno elektroniko MES.

Na predstavitvi so bili poleg predstavnikov Mercedesa, s predsednikom upravnega odbora, dr. Dieterjem Zetschejem na čelu, prisotni tudi Ron Dennis (vodja moštva) Martin Whitmarsh (poslovodja McLaren Mercedesa), Norbert Haug (športni direktor Mercedesa), oba dirkača - Lewis Hamilton in Heikki Kovalainen, ter testna dirkača Pedro de la Rosa in Gary Paffett. »Veselimo se nove, dobre sezone in želimo izkoristiti lansko izboljšanje forme. Vsak član moštva je od konca sezone 2007 trdo delal, da lahko dirkalnik MP4-23 pride čim prej na stezo in da imamo na voljo dovolj časa za testiranja, preden pošljemo dirkalnike v Avstralijo,« je dejal Dennis.

»Roll out« oziroma prvi izvoz dirkalnika na stezo bo sledil v četrtek, ko bo Lewis Hamilton s svojim novim »delovnim orodjem« opravil prve testne kilomtre v Jerezu.

Vir: klik

Slike dirkalnika McLaren Mercedes MP4-23
_____
slika 1: McLaren Mercedes MP4-23
slika 2: McLaren Mercedes MP4-23 Heikki Kovalainen

_____
slika 1: McLaren Mercedes MP4-23
slika 2: McLaren Mercedes MP4-23 Lewis Hamilton,Heikki Kovalainen, Pedro de la Rosa in Gary Paffett


_____
slika 1: McLaren Mercedes MP4-23 Lewis Hamilton
slika 2: McLaren Mercedes MP4-23 Heikki Kovalainen

0 comments:

To niso vse objave, in če pogledate v Arhiv objav (Blog Archive) jih boste videli še mnogo več. Poglejte si tudi Labels oz. uporabite možnost iskanja in najdite kar si zaželite!!