Monday 12 May 2008

Slike Velike Nagrade Turčije, Istanbul

Zmagovalec pete dirke sezone svetovnega prvenstva formule 1 VN Turčije je Felipe Massa (Ferrari). Brazilec je po treh zaporednih najboljših startnih položajih zdaj v Istanbulu še tretjič zapored zmagal. Drugo mesto je s štirimi sekundami zaostanka za zmagovalcem in s tremi postanki (vsi drugi so vozili po stretegiji dveh) osvojil Lewis Hamilton (McLaren Mercedes). Na zmagovalni oder se je s sekundo zaostanka za Britancem povzpel še Kimi Räikkönen (Ferrari).

Čeprav je še četrtič zapored v Turčiji zmagal tisti, ki je bil na prvem startnem mestu, je šlo za najzanimivejšo dirko dosedanjega dela sezone. Massa je na startu obdržal prvo mesto, z odličnim startom pa so se pred Räikkönena prebili Hamilton, Kubica in Alonso. V prvem ovinku sta spektakularno trčila Kazuki Nakajima (Williams) in GianCarlo Fisichella (Force India). Heikki Kovalainen (McLaren Mercedes) je zaradi predrte pnevmatike že po prvem krogu zapeljal v bokse in zanj je bila dirka za točke končana. Po prebijanju iz ozadja in številnih prehitevanjih je končal na 12. mestu. Räikkönen je v tretjem krogu prehitel Alonsa, po prvih postankih pa še Kubico in bil je tretji. Pred Fincem sta se za zmago borila Massa in Hamilton, slednji ga je z izjemnim manevrom prehitel pred zadnjo kombinacijo zavojev v 23. krogu. Po drugem Hamiltonovem postanku se je izkazalo, da vozi po strategiji treh postankov, a mu je kljub temu z najhitrejšimi krogi na dirki uspelo po tretjem postanku ostati pred Räikkönenom in Kubico.

_____
pic 1: Filipe Massa Nedeljska dirka, Velika Nagrada Turčije, Istanbul
pic 2: Heikki Kovalainen Robert Kubica Lewis Hamilton Filipe Massa FerrariNedeljska dirka, Velika Nagrada Turčije, Istanbul Formula 1 2008

_____
pic 1: Rubens Barrichello Honda Nedeljska dirka, Velika Nagrada Turčije, Istanbul
pic 2: Jenson Button Honda Nedeljska dirka, Velika Nagrada Turčije, Istanbul

_____
pic 1: Giancarlo Fisichella Force India Flying over Kazuki Nakajima Williams Nedeljska dirka, Velika Nagrada Turčije, Istanbul Formula 1 2008
pic 2: Robert Kubica BMW Sauber Velika Nagrada Turčije, Istanbul

_____
pic 1: Kimi Räikkönen Ferrari Nedeljska dirka, Velika Nagrada Turčije, Istanbul
pic 2: Filipe Massa Ferrari Nedeljska dirka, Velika Nagrada Turčije, Istanbul

_____
pic 1: Lewis Hamilton McLaren Mercedes Velika Nagrada Turčije, Istanbul
pic 2: Heikki Kovalainen McLaren Mercedes Velika Nagrada Turčije, Istanbul

_____
pic 1: Honda Nedeljska dirka, Velika Nagrada Turčije, Istanbul
pic 2: David Coulthard Red Bull Jarno Trulli Toyota Velika Nagrada Turčije, Istanbul

_____
pic 1: Ferrari Pitting Nedeljska dirka, Velika Nagrada Turčije, Istanbul
pic 2: Filipe Massa Ferarri Nedeljska dirka, Velika Nagrada Turčije, Istanbul

_____
pic 1: Filipe Massa Nedeljska dirka, Velika Nagrada Turčije, Istanbul
pic 2: Lewis Hamilton Kimi Räikkönen Filipe Massa Velika Nagrada Turčije, Istanbul

0 comments:

To niso vse objave, in če pogledate v Arhiv objav (Blog Archive) jih boste videli še mnogo več. Poglejte si tudi Labels oz. uporabite možnost iskanja in najdite kar si zaželite!!