Saturday 3 May 2008

Slike Heikkija Kovalainena, nesreča v Španiji

Finski voznik formule ena Heikki Kovalainen, ki se je ponesrečil na četrti letošnji dirki za svetovno prvenstvo, dirki za VN Španije v Barceloni, je v ponedeljek zapustil bolnišnico v katalonski prestolnici.

Voznik McLaren Mercedesa, ki je v nesreči za nekaj časa ostal celo brez zavesti, se je zaradi počene pnevmatike pri hitrosti okoli 220 kilometrov na uro s silo približno 27 krat večjo od svoje telesne teže zaletel v zaščitni zid iz pnevmatik in se vanj dobesedno zaril.

"Tudi danes me še malo boli glava, malce imam trd vrat, sicer pa se počutim dobro," je dan po nesreči dejal Kovalainen, kateremu na dodatnih preiskavah v bolnišnici niso odkrili nobene nevarne poškodbe. "Želim si čim preje okrevati, da bi prestal pregled pri zdravnikih Fie in lahko nastopil na VN Turčije," je še dejal 26-letni Heikki: "Nesreče se sploh ne spomnim."

"Heikki je lahko zelo srečen," je po nesreči za londonski Sun dejal trikratni svetovni prvak Jackie Stewart: "Če bi se takšna nesreča zgodila v času mojega dirkanja, ne bi bilo nikakršne možnosti, da bi preživel. Da je Heikki ostal nepoškodovan, dokazuje kako zelo je formula 1 napredovala v smeri varnosti." Naslednja dirka, VN Turčije na stezi pri Carigradu, bo 10. maja.

No pa še nekaj slik nesreče Heikkija Kovalainena na Veliki Nagradi Španije v Barceloni, Kataloniji

_____
slika 1: Heikki Kovalainen pred nesrečo
slika 2: Heikki Kovalainen ko je zapeljal na pesek

_____
slika 1: Heikki Kovalainen zagozden v gumah
slika 2: Varnostnii poskušajo osvoboditi Heikkija Kovalainena

_____
slika 1: Viličar pomaga pri vleki McLarna iz zaščitnih gum
slika 2: Heikkijev razbit McLaren Mercedes

0 comments:

To niso vse objave, in če pogledate v Arhiv objav (Blog Archive) jih boste videli še mnogo več. Poglejte si tudi Labels oz. uporabite možnost iskanja in najdite kar si zaželite!!